بوم برندسازی شخصی
چگونه برند شخصی خود را طراحی کنیم؟
بوم مدل کسب و کار۱ یکی از کاربردیترین مدلهایی است که برای ساماندهی فکری و عملی برندسازی شخصی به کار میرود. این مدل در اصل برای کاربردهای تجاری و تدوین مدل کسب و کار طراحی شده است؛ ولی نگاه راهبردی، کاربردی و گسترده این مدل به موضوع کسب و کار، آن را به یکی از مناسبترین مدلها برای برندسازی شخصی نیز تبدیل کرده است.
در این مقاله ابتدا بوم مدل کسب و کار با کاربرد برندسازی شخصی معرفی میشود. سپس فرم این مدل ارائه خواهد شد که میتوانید از آن به عنوان یک ابزار کاربردی برای طراحی برندسازی شخصی خود استفاده کنید.
بوم مدل کسب و کار
بوم مدل کسب و کار، یک چارچوب فکری عملی برای برنامهریزی مدلهای کسب و کار است که هم برای کسب و کارهای جدید و هم برای شرکتهای موجود کاربرد دارد. این مدل که توسط الکساندر استراوالدر۲ طراحی شده است، تصویر سادهشدهای از چگونگی روند خلق ارزش و کسب درآمد از فرآیندهای اجرایی یک شرکت ارائه میدهد. در این مدل، مؤلفههای نهگانه و بنیادی کسب و کار که در بین تمامی شرکتهای تجاری و غیرتجاری مشترک است، معرفی میشود. این اجزای نهگانه عبارتند از: گروههای مختلف مشتریان۳، گزارههای ارزشی۴، کانالهای توزیع۵، ارتباطات با مشتری۶، جریانهای درآمدی۷، منابع کلیدی۸، فعالیتهای کلیدی۹، شرکای کلیدی۱۰ و ساختار هزینهها۱۱ که در قالب یک جدول، به صورت کاملاً بصری و گویا مشخص و تفکیک میشوند. هر شرکت باسابقه یا تازه تأسیس میبایست این نه مؤلفه را به روشنی برای خود تعریف کند و از آن به عنوان معیاری برای تشخیص فعالیتهای لازم از فعالیتهای زائد استفاده کند تا به کارایی و اثربخشی دست یابد.
بوم برندسازی شخصی
با شکلگیری مفهوم برندسازی شخصی، افراد هم مانند شرکتهای تجاری نیازمند اقداماتی نظیر طراحی استراتژی، برنامهریزی بازاریابی و تبلیغات هستند تا بتوانند مهارتها و تواناییهای خود را به دیگران بشناسانند. برای این مهم، یکی از بهترین روشها استفاده از نسخه تغییریافته بوم مدل کسب و کار است که برای برندسازی شخصی بازآفرینی شده است. لوییجی سنتنارو۱۳، بنیانگذار مؤسسه بیگنیم۱۴، بر اساس بوم مدل کسب و کار استراوالدر، مدلی برای برندسازی شخصی تدوین کرده است که فرآیند برندسازی شخصی را به نحوی کاملاً گویا و تصویری بیان میکند. با استفاده از این مدل کاربردی میتوانید استراتژی برند خود را بسازید، آزمایش کنید و بهبود ببخشید.
۱.Business Model Canvas
۲.Alexander Osterwalder
۳.Customer Segments
۴.Value Propositions
۵.Channels
۶.Customer Relationship
۷.Revenue Streams
۸.Key Resources
۹.Key Activities
۱۰.Key Partners
۱۱.Cost Structure
۱۲.Personal Branding Canvas
۱۳.Luigi Centenaro
۱۴.Big Name
منابع:
Alexander Osterwalder and Yves Pigneur (2010), Business model generation: a handbook for visionaries, game changers, and challengers. John Wiley & Sons.
Luigi Centenaro (2017), www.bigname.pro (Professional Innovation Specialists for Enterprise)
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!